Inzicht in de marge, betere planning

Minder pieken en dalen in de planning door inzicht in de marge? Eenvoudiger dan je zou verwachten

De meeste ondernemers die we spreken weten al lang dat die klant die veel omzet genereert niet automatisch een goede klant is. De marge kan zomaar het verschil maken. En dat gaat verder dan alleen de winst.

Rennen of stilstaan

Vaak zien we het volgende gebeuren; bij een onderneming is het al jaren hetzelfde liedje. Het is of te druk, of te rustig en de beoogde marges worden steeds net niet gehaald. In de rustige periodes geven ze wat meer korting. “Liever korting dan te weinig werk.” Op zich werkt dat prima. Het wordt meteen drukker. Zo druk dat het voor de hand liggend is om op dat moment de prijzen weer te verhogen. En dan neemt de orderportefeuille weer af tot het punt is bereikt dat er te weinig werk dreigt. Dan wordt er weer meer korting gegeven. Enzovoorts. 

Op een goed moment worden alle offertes van de laatste jaren nageplozen. De marges en resultaten worden opgezocht en alles wordt ingevoerd in Excel. Dat kost veel tijd maar het levert ook veel op; ze weten met welke marges ze offertes winnen. Nu ze dit toepassen is vrijwel nooit meer veel te rustig, of veel te druk. Bovendien halen ze de beoogde marges nu vrijwel altijd.

De juiste informatie

We weten dat (invoeren in) Excel tijdrovend is. Het inzichtelijk maken, en houden, van bepaalde informatie in Excel is bovendien bepaald niet eenvoudig. Zeker wanneer meerdere mensen betrokken zijn. En daarom doen wij het voor onze klanten. Dat wil zeggen, eigenlijk doet UB-NEXT het automatisch. UB-NEXT geeft moderne flexibele rapportage waarmee informatie over het calculatie- en offerte proces eenvoudig, en snel, inzichtelijk is. Onze klanten ontvangen elke dag automatisch de informatie die zij willen. Overzichtelijk uitgewerkte (standaard) pivot tables met bijvoorbeeld de gemiddelde marges per calculator (per periode) of de verkochte omzet en marge per accountmanager. Of de eerder genoemde gemiddelde marge per offerte. Onze klanten houden de marges nauwgezet in de gaten. Dat kost ze met UB-NEXT nauwelijks tijd en moeite. Flexibele rapportages in Excel, Excel Pivots, Word of PDF. Online of automatisch elke dag in de mailbox.

Share on social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin